Meny Stäng

Rapport från Socialnämden 29 mars

Dela till
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Första frågan jag ställde var varför kvalitets- och patientsäkerhetsrapporten inte omfattade de privata verksamheterna. Enligt lag ska de vara klara 1 mars, men de har fått förlängd tid för att svara. Kommer upp på nästa sammanträde.

Medborgarförslaget från AP om att förbättra hemtjänsten besvarades med ett blaha-svar. Jag yrkade på att nämnden skulle anta förslaget. Det var jag ensam om.

Vårt nämndinitiativ om att stoppa vinstdriven verksamhet inom kommunens äldreomsorg diskuterades flitigt. Majoriteten menade att det skulle kosta 8 miljoner per år att kommunalisera två äldreboenden – Tomtebo och Ekbacken. Man kan ju undra hur de bedriver verksamheten så billigt. Jag och Socialdemokraterna blev nedröstade.

Minnesanteckningar av Per, Vänsterpartiets ledamot i Socialnämnden

Relaterade inlägg