Meny Stäng

Våra aktiva

Här är några av våra aktiva medlemmar och en presentation av deras hjärtefrågor. Inom kort hoppas vi kunna presentera fler av våra aktiva medlemmar.

David Örnberg, Jenny Larsson, Gunnar Israelsson och Per Löfgren

David Örnberg, Kättbo. Gruppledare, ledamot i Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen samt i Moravattens styrelse. Mora är inte till salu! Morastrands lägenheter ska inte säljas. Avskaffa LOV. Återkommunalisera den privata vinstdrivande verksamheten inom vården. Mora ska vara en klimatsmart kommun. Ändra beslutet om skolan på Stranden.

Jenny Larsson, Östnor. Ersättare i Kommunfullmäktige samt ordförande i styrelsen. Mora kommun ska vara en del av lösningen gällande klimatkrisen. Vi behöver satsa på bättre järnvägar och cykelvägar. Det behöver byggas fler bostäder i kommunen. Kommunen ska ta hand om sina anställda och medborgare. 

Gunnar Israelsson, Sollerön. Ledamot i Kommunfullmäktige och i Morastrands styrelse samt suppleant i styrelsen. – Basera kommunens planeringsarbete på statistik, prognoser och fakta. Vi behöver fler bostäder. Prioritera biologisk mångfald, energieffektivisering, solceller, fossilfri fordonspark och byutveckling.

    Per Löfgren, Gesunda. Ersättare i Kommunfullmäktige, ledamot i Socialnämnden samt sekreterare i styrelsen. Arbetsvillkor, arbetsmiljö och löner ska bli bättre för de som jobbar inom förskolan, skolan och äldreomsorgen. Fler anställda och trygga heltidsanställningar för kommunens personal med löner som går att leva på.

    Lisen Vogt, Mora. Ersättare i för- och grundskolenämnden samt ledamot i styrelsen. Brinner för klimat- och välfärdsfrågor.