Meny Stäng

Vi har kongress nu.

Dela till
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Nooshi Dadgostar öppnade Vänsterpartiets kongress med ett tal som tog upp politikens ansvar för att skapa trygghet i vardagen och i arbetslivet. Hon talade även om hur Vänsterpartiet kommer bygga vidare på de förbättringar partiet fått igenom i sjukförsäkringen, i striden om marknadshyrorna och genom att höja de lägsta pensionerna.

Nooshi Dadgostar lyfte även behovet av att vända hela riktningen för samhället:

– Vi kommer laga det som gått sönder. Vi ser dig. Vi ser att prisökningarna äter upp lönen och pensionen. Vi kommer göra något åt det. Vi ser att du inte kan flytta hemifrån – utan att låta dina föräldrar ta ännu mer lån. Vi kommer att göra något åt det. Vi ser att du har för få kollegor. Vi kommer att göra något åt det. Vi kommer bygga Sverige starkt igen. Vi vet att det går.  

I slutet av talet betonade Nooshi Dadgostar att en röst på Vänsterpartiet i det kommande valet gör skillnad på riktigt:

– Vi söker ditt mandat för att ta tillbaka kontrollen över det som politikerna i åratal överlämnat till marknaden. Vi söker mandatet för att skapa ordning och reda på byggena och på våra vägar – i Sverige ska svenska löner och villkor gälla. För att höja din pension och förbättra din sjukförsäkring. Vi lovar inte allt åt alla. Men det vi lovar kommer vi att genomföra.

Läs talet här.

Relaterade inlägg