Meny Stäng

Brev från Nooshi

Dela till
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Vänner! Det har varit några hektiska veckor, som till sist mynnade ut i ett novemberavtalmed Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Vi fick inte allt vi hade önskat i förhandlingarna, så funkar inte förhandlingar, men vi nådde ända fram i två avgörande frågor: Vänsterpartiet har fått ett avtal som garanterar att vårt parti får den röst i svensk politik som vi förtjänar. Alla de väljare som tillsammans utgör regeringsunderlaget har äntligen samma värde och samma rätt till inflytande över landets politiska riktning. Det är inte bara en seger för oss, utan en seger för hela det demokratiska statsskicket. 

Om någon fortfarande trodde att vi är ett stödparti utan egen vilja så hoppas jag att de förstått nu. Vi kommer inte att passivt se på medan högerpartierna monterar ner allt det som gjorde Sverige till ett förebildsland. Tillsammans har vi, vid förhandlingsbordet men också i demonstrationståg och kommentarsfält, visat att vi är ett parti som står upp för våra väljare och för alla dem som behöver Vänsterpartiets politik. 

Vi vann något annat också; höjda pensioner till de som behöver det allra bäst. Det kommer att innebära mer pengar varje månad för ungefär 700 000 pensionärer, för en stor del av dem en hel tusenlapp. Det kommer göra verklig skillnad för hundratusentals människor som idag måste vända på varje slant. Så här vill jag att vår politik ska vara, den ska göra människors liv tryggare och bättre, och alla ska veta att det vi lovar, det håller vi.

De förbättringar av sjukförsäkringen som Vänsterpartiet ställde krav på i budgeten kommer också att bli verklighet från och med årsskiftet. Det kommer innebära en högre sjukersättning, lägre skatt på sjuk- och aktivitetsersättning, uppmjukade reglerna för den som får sjukpenning och att den som slitit ut sig i arbetet får möjligheten till trygghetspension.

Allt det blir av, trots att Centerpartiet valde att först släppa fram en socialdemokratisk statsminister för att bara några timmar senare tvinga henne att regera på en högernationalistisk budget. Vi släppte fram Magdalena Anderssons regering och röstade för hennes budget. Det är att ta ansvar för att Sverige får en stabil och handlingskraftig regering. Centerpartiet satte istället sin prestige och sitt egenintresse främst. Det tror jag att människor kommer att minnas länge.

Förutom allt detta så är jag glad att ha fått träffa en del av er på Vänsterdagarna för ett par veckor sedan. Jag hade velat hinna se fler föreläsningar och träffa fler medlemmar, men jag hoppas att de av er som var där hade en lärorik och trevlig helg! I februari är det dags för vår kongress, då ses många av oss igen. Det ser jag fram emot! 

Allt gott!

Nooshi Dadgostar

Relaterade inlägg