Meny Stäng

Mora är inte till salu!

Dela till
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Snart kan en av Sveriges dyraste skolor stå på Strandenområdet här i Mora. Medborgarnas pengar ska strösslas över ett företag som har som affärsidé att klämma ut pengar ur Sveriges kommunkassor. Vi tycker att kommunen ska äga sin nya högstadieskola! Vi kommer att rösta nej i kommunfullmäktige och hoppas att andra partier också gör det.

Vi vet genom studier och erfarenheter av andra byggnationer runtom i Sverige att det som gagnar en kommun bäst är att själv äga och driva sina egna lokaler. Moraalliansen vill sälja ut både byggnationen och förvaltningen av Moras nya högstadieskola till en privat aktör och sen hyra tillbaka den till marknadspris. Dyrt och krångligt, tycker vi, som anser att det är självklart att Mora kommun ska bygga och förvalta kommunens nya högstadieskola i egen regi!

Mora är inte till salu!

Relaterade inlägg