Meny Stäng

Far och flyg – om driften av Moras flygplats

Dela till
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

I Mora går 7 miljoner varje år från våra skattepengar till Mora flygplats (Dalaflyg AB). Vi i Vänsterpartiet tycker att flygplatsen utgör en viktig del av Dalarnas infrastruktur med ambulans- och brandflyg såväl som räddningshelikoptrar och annan luftburen samhällsservice. Däremot tycker vi inte att Mora kommun ensam kan bära en så stor kostnad för Dalaflyg AB som vi i nuläget gör. När nuvarande avtal med Dalaflyg AB går ut 2025 vill vi därför att Region Dalarna (eller staten) ska ta över ansvaret för flygplatsen, och betala för den, precis som de gör med likartade samhällsviktiga transporter som rullar på marken. Skola och äldreomsorg tillhör en kommuns kärnverksamheter – inte en flygplats! 7 miljoner gör stor skillnad!

I dag lämnar vi in en motion om flygplatsen till kommunfullmäktige. Läs motionen i sin helhet här: https://moravanstern.se/dalaflyg-ab/