Meny Stäng

Gör om, gör rätt! – Angående Moras nya högstadieskola.

Dela till
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Gör om, gör rätt!

Vi i Moravänstern tycker inte att kommunens nuvarande styre har skött frågan om Moras nya högstadieskola på ett ansvarsfullt sätt. Vi ifrågasätter främst två huvudpunkter i planeringen av framtidens högstadieskola och det är 1. placering av den nya skolan och 2. ägande samt förvaltning av den nya skolan.

Placering av den nya skolan

Vänsterpartiet anser att en modern högstadieskola i Mora kommun ska ha närhet till såväl grönområden som utrymme, frisk luft och lugn. Att bygga en skola på Strandenområdet, såsom de styrande i Mora vill, i knutpunkten mellan två riksvägar, och i ett område som nästan helt saknar naturområden, vore att göra Moras framtida högstadieelever en stor otjänst. Moravänstern ser hellre att skolan byggs på t.ex. Sandängarna, där det finns stort utrymme, stora naturområden och befintliga idrottsplatser att tillgå.

Ägande och förvaltning av den nya skolan

Vi vet genom studier och erfarenheter av andra byggnationer runtom i Sverige att det som gagnar en kommun bäst är att själv äga och driva sina egna lokaler. Moraalliansen vill sälja ut både byggnationen och förvaltningen av Moras nya högstadieskola till en privat aktör och sen hyra tillbaka den till marknadspris. Dyrt och krångligt, tycker vi, som anser att det är självklart att Mora kommun ska bygga och förvalta kommunens nya högstadieskola i egen regi!

Läs gärna vår senaste motion om den nya högstadieskolan och Strandenområdets framtid, som togs upp i kommunfullmäktige den 25 oktober 2021: https://moravanstern.se/strandenomradet-25-10-21/

Relaterade inlägg