Meny Stäng

V ensam om att införa årliga investeringar i Moras Byar!

Dela till
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Vänsterpartiet vill införa en bygdepeng som innebär att 5% ( i runda slängar 5 miljoner) av investeringsbudgeten ska öronmärkas för kommunala investeringar i Moras byar. Samtliga partier i Moras kommunstyrelse röstade nej till detta förslag. V vill att det är byarnas invånare som ska bestämma vilka investeringar dom vill ha, inte kommunstyrelsen. Visst om det nu är ett dyrare projekt än dessa 5% så måste Kommunstyrelsen ta beslut. Det är bara sunt förnuft men detta gäller mindre investeringar. V:s tanke är att där det finns utvecklingsgrupper så är det de grupperna som ska ta in synpunkter och lämna in sina önskemål till Kommunen, där det inte finns utvecklingsgrupper så blir det besparingsskogen som i så fall måste bjuda in de i byarna som inte har skog till dessa möten. Det här är att föra ner demokratin till medborgarna så att man utan politiskt spel kan utveckla och skapa framtidstro i våra byar. Uppdatering. Läs gärna Mora kommunfullmäktiges protokoll så ser du att Vänsterpartiet är ensamt om att reservera pengar årligen för kommunala investerinngar i Moras Byar!

Motion-bygdepeng-20190502-1

Relaterade inlägg